Κοσμος

Ταλιμπάν βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν τον θάνατο στο Πακιστάν (εικόνες)

Τουλάχιστον 3 νεκροί και 19 τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341370-709919.jpg

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη στο προάστιο Τάνγκι της πόλης Τσαρσάντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν από τρείς βομβιστές αυτοκτονίας. Οι βομβιστές είχαν στόχο το δικαστικό μέγαρο, και μάλιστα σε ώρα αιχμής, σύμφωνα με έναν δικηγόρο, θύμα της επίθεσης.

Οι δύο βομβιστές εξουδετερώθηκαν από τις αρχές στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου, ενώ ο τρίτος κατάφερε να εισέλθει στο εσωτερικό, σύμφωνα με αξιωματούχους. Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πόσα άτομα βρίσκονται εντός του κτιρίου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζαμάατ-ουρ- Άχραρ, ενός παρακλαδιού των Πακιστανών Ταλιμπάν. Ο απολογισμός της επίθεσης είναι τουλάχιστον 3 νεκροί και 19 τραυματίες, όπως δήλωσε ο Σουχάιλ Χάλιντ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έχει σημειωθεί σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν θέσει την αστυνομία σε συναγερμό. Οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους, ενώ έχουν προκαλέσει κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν αρχίσει μόλις να ανακτούν το αίσθημα ασφαλείας, ύστερα από χρόνια τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι πακιστανικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μετά από αυτές τις επιθέσεις, η πιο  αιματηρή από τις οποίες σημειώθηκε την Πέμπτη εναντίον ενός ναού σούφι στη Σέχουαν, με 90 νεκρούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «περισσότερους από 100 τρομοκράτες» μετά την επίθεση αυτή.

αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ