Κοσμος

Η «μαύρη χήρα» με το LOL μπλουζάκι «δηλητηρίασε» τον αδελφό του Κιμ (εικόνες)

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο ύποπτη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340622-708464.jpg

Η αστυνομία της Μαλαισίας προχώρησε στη σύλληψη γυναίκας, η οποία θεωρείται ύποπτη για το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου έπεσε θύμα δηλητηρίασης ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ναμ. Η συλληφθείσα είχε στην κατοχή διαβατήριο του Βιετνάμ. Η ύποπτη αναγνωρίστηκε από βιντεοσκοπημένο υλικό που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου.

Δολοφόνος Κιμ Γιονγκ Ναμ

Η γυναίκα, που κατέγραψε η κάμερα, φοράει μπλουζάκι με στάμπα LOL (Laughing Out Loud), ενώ ο θανών είχε αποκαλέσει το καθεστώς του αδελφού του «αστείο». Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δολοφόνοι ήταν δύο. Φέρονται να χρησιμοποίησαν μια πένα για να ψεκάσουν το θύμα με δηλητήριο. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος κρυβόταν στη Μαλαισία μετά την εκτέλεση του θείου του, κατέληξε στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Δολοφόνος Κιμ Γιονγκ Ναμ

Υπάρχουν υπόνοιες πως οι δύο γυναίκες-δολοφόνοι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας. Υπάρχουν επίσης αναφορές πως οι δύο γυναίκες του έβαλαν ένα πανί με χημικές ουσίες στο πρόσωπο και του έκαψαν τα μάτια ή τον μαχαίρωσαν με δηλητηριασμένη βελόνα. Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πάντως ανέφεραν ότι μάλλον οι δύο γυναικες χρησιμοποίησαν μια πένα για να του ψεκάσουν το δηλητήριο στο πρόσωπο.

Η μαλαισιανή αστυνομία εκτιμά ότι οι δύο γυναίκες εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας ανάμεσα στους σωματοφύλακες και την τοπική αστυνομία που άφησε εκτεθειμένο τον 45χρονο Ναμ. «Φαίνεται σαν κάποιος να τον άρπαξε ή να του κράτησε το πρόσωπο από πίσω. Ένιωσε να ζαλίζεται», δήλωσε αξιωματούχος των αρχών της Μαλαισίας.

Κιμ Γιονγκ Ναμ

Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε πως θύμα πήγε στην κλινική του αεροδρομίου διαμαρτυρόμενος πως τον ψέκασαν με ένα υγρό και πέθανε στον δρόμο για το νοσοκομείο στα νότια της πρωτεύουσας. Επίδοξοι δολοφόνοι της Βόρειας Κορέας έχουν συλληφθεί με δηλητηριασμένες βελόνες μέσα σε στυλό στο παρελθόν, με αξιωματούχο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να δηλώνει πως μια παρόμοια συσκευή δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οικογένεια Κιμ

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν ο πρωτότοκος γιος του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ από τη σχέση του με την ηθοποιό Σονγκ Χάι Ριμ.  Κάποτε προαλειφόταν για ηγέτης, αλλά έπεσε σε δυσμένεια μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια το 2001 να επισκεφθεί την Disneyland στο Τόκιο με πλαστό διαβατήριο. Έκτοτε ζούσε σε εικονική εξορία, κυρίως στην κινεζική επικράτεια του Μακάο, καθώς και στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Γαλλία. Είχε τη φήμη του πλέιμποϊ. Ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Για τον αδελφό του είχε πει: «Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα διαρκέσει για πολύ. Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Βόρεια Κορέα θα καταρρεύσει». 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ