Κοσμος

Με ευρηματικό τρόπο μία Ιταλίδα μεριμνά για τις κακοποιημένες γυναίκες (video)

«Η ελευθερία και η ευτυχία δεν βρίσκονται παρά λίγα βήματα μακριά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340569-708345.jpg

Μία νεαρή γυναίκα περπατάει μόνη στους δρόμους της Ρώμης και κοιτάζει έναν χάρτη του μετρό που δείχνει τα αστυνομικά τμήματα τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Με αφορμή την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, με το σύνθημα «εάν η αγάπη πονάει, τώρα ξέρεις πού να κατέβεις», ένα βίντεο κι έναν χάρτη του μετρό της Ρώμης, η Μαρία Μπεατρίτσε Αλόντσι καλεί την Ιταλία να αγωνιστεί κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η 33χρονη σκηνοθέτιδα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Σήμερα σκεφτόμαστε πολύ τα λουλούδια, τις σοκολάτες, ξεχνάμε όμως για ορισμένες γυναίκες, ιδίως στην Ιταλία, ότι αυτή η ημέρα είναι συνώνυμη με την αναζήτηση σε σχέση με τη μοναξιά τους ή τη φυσική τους κατάσταση που δεν είναι άψογη στα μάτια τους». Η ίδια πρόσθεσε πως «για εκείνες που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι χειρότερο, νιώθουν ακόμη μεγαλύτερη μοναξιά, ακόμη μεγαλύτερο φόβο».

Μέσω του βίντεο, η ίδια απευθύνει έκκληση σε όλες τις γυναίκες - θύματα κακοποίησης να καταγγείλουν τους δυνάστες τους και να «κατέβουν όσο το δυνατόν συντομότερα» από το τρένο του καθημερινού τους εφιάλτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η ιταλική αστυνομία όσο και η δημοτική αρχή της Ρώμης υποστήριξαν το συγκεκριμένο βίντεο που κυκλοφόρησε από χθες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με την ετικέτα #14febbraio2017.

Σύμφωνα με την Μαρία Μπεατρίτσε Αλόντσι, ο χάρτης την κάνει να συνειδητοποιεί «ότι η ελευθερία, η ευτυχία δεν βρίσκονται παρά λίγα βήματα μακριά κι ότι εκείνη μπορεί να τις προσεγγίσει πεζή, προσερχόμενη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα».

Την ίδια ώρα επισημαίνεται πως σύμφωνα με την Αρχή Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, σχεδόν 120 γυναίκες πέθαναν πέρυσι στην Ιταλία εξαιτίας σωματικής κακοποίησης που υπέστησαν από τους συντρόφους τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ