Κοσμος

Σύζυγος και θετός γιος «καθάρισαν» τον αρχηγό μιας Κου Κλουξ Κλαν του Μισούρι

Ποιος ήταν ο «αυτοκρατορικός μάγος» Φρανκ Ανκόνα και γιατί οι άλλοι ΚΚΚ τον θεωρούσαν «ρεβιζιονιστή», «φιλοεβραίο»;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η σύζυγος και ο θετός γιος κατηγορούνται για τη δολοφονία του επικεφαλής των Παραδοσιακών Αμερικανών Ιπποτών της Κου Κλουξ Κλαν του Μισούρι, Φρανκ Ανκόνα.

Η σορός του αυτοαποκαλούμενου «Αυτοκρατορικού Μάγου» βρέθηκε το Σάββατο σε χαντάκι δίπλα σε ποτάμι και το θύμα έφερε θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι. Η σύζυγος Μαλίσα Ανκόνα για να μην κινήσει τις υποψίες σε βάρος της καλούσε μέσω Facebook τον άνδρα της να γυρίσει στο σπίτι. Έγραψε, μάλιστα, πως «αναζητά συγκάτοικο επειδή ο σύζυγός της σχεδίασε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου».

Κου Κλουξ Κλαν

Τελικά, η αστυνομία βρήκε στοιχεία για να απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της συζύγου και του θετού γιου, Πολ Τζίνκερσον Τζούνιορ.

Ο επικεφαλής αυτού του παραρτήματος των Κου Κουξ Κλαν στο Μισούρι πυροβολήθηκε θανάσιμα στο σπίτι του ενώ κοιμόταν, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας. Η μητέρα και γιος της κατηγορούνται επίσης για εγκατάλειψη νεκρού και παραποίηση στοιχείων του εγκλήματος.

Κου Κλουξ Κλαν

Σύζυγος και θετός γιος πέταξαν τη σορό του Φρανκ Ανκόνα περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Το νεκρό εντόπισε μια οικογένεια που είχε πάει στο ποτάμι για ψάρεμα.

Ποιος ήταν ο Φρανκ Ανκόνα

Ο Φρανκ Ανκόνα ήταν μέλος των Παραδοσιακών Αμερικανών Ιπποτών της Κου Κλουξ Κλαν - Μισούρι και αυτοπροσιοριζόταν ως αρχηγός μιας «πατριωτικής, χριστιανικής οργάνωσης λευκών που έχει τις ρίζες της στις αξίες των Κου Κλουξ Κλαν των αρχών του 20ου αιώνα». Αποστολή του, έλεγε, πως ήταν η διατήρηση και διαιώνιση της κληρονομιάς και της ανωτερότητας της άριας φυλής λαμβάνοντας, όμως, υπόψη τα όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη αμερικανική δημοκρατία».

Κου Κλουξ Κλαν

Ο Φρανκ Ανκόνα έκαιγε σταυρούς στην αυλή του σπιτιού, μοίραζε φυλλάδια υπέρ των ΚΚΚ και έβγαζε ομιλίες σε Μισούρι και Κάνσας. Ωστόσο, οι υπόλοιπες οργανώσεις των ΚΚΚ τον θεωρούσαν «προδότη» και «ρεβιζιονιστή», διότι μιλούσε μεν για την «καθαρότητα του λευκού χριστιανικού έθνους της Αμερικής», αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει «ότι είμαστε εχθροί με τους έγχρωμους, τους μιγάδες και τους Εβραίους». Ο Φρανκ Ανκόνα έλεγε ότι η οργάνωσή του δεν πιστεύει στο «ναζισμό, στο σοσιαλισμό και στο παγανισμό ή σε μια οποιαδήποτε άλλη μη αμερικανική πίστη. Εμείς οι Παραδοσιακοί Αμερικανοί Ιππότες της ΚΚΚ δεν είμαστε μια οργάνωση μίσους, είμαστε πάνω από όλα νομοταγείς». Εξ ου και οι Πιστοί Λευκοί Ιππότες της ΚΚΚ ήταν σε διάσταση με τον Ανκόνα και έλεγαν ότι είναι φιλοεβραίος και όχι πραγματικός Κου Κλοξ Κλαν. 

Κατά τη διάρκεια των μαζικών διαμαρτυριών το 2014 με αφορμή το θανάσιμο πυροβολισμό του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό ο Ανκόνα και άλλα μέλη της ΚΚΚ μοίραζαν φυλλάδια κατά των διαδηλωτών δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο. «Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν άγρια ζώα». Ο εκλιπών αρχηγός της ΚΚΚ είχε ανοίξει μέτωπο και με τους κυβερνοακτιβιστές «Anonymous» επειδή είχαν δημοσιεύσει προσωπικά του στοιχεία στο διαδίκτυο.