Κοσμος

Η Βόρειος Κορέα θριαμβολογεί για τη νέα «πετυχημένη» δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «προκαλεί» και «δοκιμάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340334-707758.jpg
EPA/KCNA

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου την Κυριακή σύμφωνα με ανακοίνωση της ηγεσίας της Βορείου Κορέας. Η δοκιμή του πυραύλου μεσαίας ως μακράς ακτίνας δράσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας χαρακτήρισε τη δοκιμή «ένοπλη πρόκληση» με στόχο να δοκιμάσουν οι Βορειοκορεάτες τα αντανακλαστικά του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. «Οι προκλήσεις της Βόρειας Κορέας αποκαλύπτουν τη φύση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν διεθνώς. Έχει μανιώδη εμμονή με το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου. Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Νότιος Κορέα ζήτησαν έκτακτη και κατεπείγουσα συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με θέμα τη νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, KCNA, μετέδωσε ότι η δοκιμή του πυραύλου Pukguksong-2 έγινε υπό την επίβλεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για νέο τύπο πυραύλου με στρατηγικά χαρακτηριστικά, ο οποίος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής. Ο επικεφαλής του βορειοκορεατικού καθεστώτος δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος» από τη δοκιμή, η οποία, όπως είπε, «ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δύναμη και το οπλοστάσιο της χώρας του». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ