- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον σεισμό 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες (εικόνες, video)
Ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει τη Σουριγκάο από το 1879
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 τραυματίστηκαν όταν ισχυρός σεισμός έπληξε τη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες αργά χθες Παρασκευή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών, σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 13 χλμ. ανατολικά της πόλης Σουριγκάο, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν υπάρχει απειλή για σεισμικά κύματα.
Ο Ρενάτο Σολίντουμ, επικεφαλής της σεισμολογικής υπηρεσίας των Φιλιππίνων, δήλωσε σε ραδιοφωνικό δίκτυο της χώρας σήμερα το πρωί ότι έχουν καταγραφεί 89 μετασεισμικές δονήσεις κι αναμένονται και νέες, πάντως εκτίμησε ότι είναι απίθανο να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.
Ο σεισμός που σημειώθηκε χθες ήταν ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει τη Σουριγκάο από το 1879, όταν είχε καταγραφεί μια δόνηση 6,9 βαθμών, ανέφερε ο ίδιος.
Πολίτες έτρεξαν πανικόβλητοι έξω και πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο, σε πάρκα και περιοχές που θεωρούν ασφαλείς, σύμφωνα με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Η ηλεκτροδότηση και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί, μια γέφυρα και ένα ξενοδοχείο κατέρρευσαν, ενώ σπίτια υπέστησαν ζημιές, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Σουριγκάο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε διότι σχηματίστηκαν ρωγμές στον διάδρομο αποπροσγειώσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Οι Φιλιππίνες, που βρίσκονται στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες, πλήττονται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Τον Οκτώβριο του 2013, μια σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 220 ανθρώπους στα κεντρικά νησιά του αρχιπελάγους.




ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Και απειλεί τις αραβικές χώρες του Κόλπου
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Ο γηραιότερος εν ενεργεία μονάρχης στην Ευρώπη πάσχει από αιμολυτική αναιμία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.