Κοσμος

Σάλος: Στενή σύμβουλος του Τραμπ προτρέπει πολίτες να αγοράζουν προϊόντα της κόρης του

Βάσει των κανόνων όλοι οι εργαζόμενοι στο Λευκό Οίκο απαγορεύεται «να προωθούν οποιοδήποτε προϊόν, υπηρεσία ή επιχείρηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340082-707314.jpg
EPA/JUSTIN LANE

Μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιεί το δημόσιο αξίωμά του για επιχειρηματικά του οφέλη, μία από τις στενότερες συμβούλους του προέτρεψε την Πέμπτη τους Αμερικανούς να αγοράζουν ρούχα και κοσμήματα της κόρης του, Ιβάνκα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η Κέλιαν Κόνγουεϊ έκανε την εξής παρότρυνση: «Πηγαίνετε ν' αγοράσετε τα είδη της Ιβάνκα. Κι εγώ η ίδια θα πάω να αγοράσω σήμερα. Είναι απλώς μια καταπληκτική σειρά. Έχω στην κατοχή μου (προϊόντα της). Θα κάνω μια δωρεάν διαφήμιση: Πηγαίνετε να τα αγοράσετε σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο».

Υπενθυμίζεται πως ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο να χρησιμοποιείται ο λογαριασμός του Λευκού Οίκου στο Twitter για να παρεμβαίνει ο πρόεδρος σε μια εμπορική διαφορά, ο Ντόναλντ Τραμπ εντούτοις είχε εξαπολύσει νωρίτερα επίθεση στην αλυσίδα ειδών πολυτελείας Nordstrom Inc μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Πρέπει να επισημανθεί πως βάσει των ομοσπονδιακών κανόνων δεοντολογίας όλοι οι εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο απαγορεύεται «να προωθούν οποιοδήποτε προϊόν, υπηρεσία ή επιχείρηση».

«Η κόρη μου η Ιβάνκα αντιμετωπίστηκε τόσο άδικα από τη Nordstrom. Είναι θαυμάσιος άνθρωπος, πάντα με ωθεί να κάνω το σωστό. Φρικτό!» ήταν το μήνυμα του Τραμπ την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως πολλοί Δημοκρατικοί είχαν καταγγείλει το ανάρμοστο σχόλιο του Τραμπ και έτσι οι νέες χθεσινές δηλώσεις της Κόνγουεϊ «έριξαν λάδι στη φωτιά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ