- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία «ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ» επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες Τρίτη με τον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η ίδια πηγή συμπλήρωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμισε την «κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές» και χαιρέτησε τη «συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους»
Σύμφωνα με άλλες πηγές:
- Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίζουν πια τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) στη Συρία (CNN Turk)
- Συζητήθηκαν επίσης: η εγκαθίδρυση ζώνης ασφάλειας στη Συρία, η προσφυγική κρίση, η τρομοκρατία γενικά (NTV)
- Ο κ. Ερντογάν ζήτησε υποστήριξη στη μάχη κατά του δικτύου του κληρικού κ. Φετουλάχ Γκιουλέν (NTV). (Σ.Σ. ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και η Τουρκία ζηταέι σταθερά την έκδοσή του)
- Συμφωνήθηκε κοινή στρατιωτική δράση για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και αλ Μπάμπ στη Συρία (NTV). (σ.σ. τώρα τις κατέχει το Ισλαμικό Κράτος)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μειώνονται τα πλοία που περνούν τη Διώρυγα
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.