- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Πενέλοπι Φιγιόν, την οποία βαρύνουν υποψίες ότι επωφελήθηκε οικονομικά από αργομισθίες με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής βοηθού, έλαβε επιπλέον το ποσό των 45.000 ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της, το οποίο της κατέβαλε η Εθνοσυνέλευση, γράφει η εφημερίδα Le Canard enchaîné στο αυριανό της φύλλο.
Στην Φιγιόν καταβλήθηκε το 2002 το ποσό των «16.000 ευρώ ως αποζημίωση, ήτοι το ισοδύναμο μισθολογικών απολαβών 5 μηνών» στο πλαίσιο μιας σύμβασης εργασίας διάρκειας 5 ετών με τον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκε ξανά από τον διάδοχό του στην Εθνοσυνέλευση, Μαρκ Ζουλόντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας.
«Ο νόμος δεν προβλέπει ένα τέτοιο ύψος αποζημίωσης απόλυσης για ένα κοινοβουλευτικό συνεργάτη» τονίζεται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, έλαβε επίσης, το Νοέμβριο του 2013, το ποσό των «29.000 ευρώ ως πριμοδότηση» αφού εργάστηκε εκ νέου για τον σύζυγό της, που είχε επανεκλεγεί βουλευτής, για ένα διάστημα 1,5 έτους.
Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί η αλήθεια σχετικά με την εργασία που έκανε ή που δεν έκανε για 15 χρόνια η Πενέλοπι Φιγιόν, μια υπόθεση που έχει στοιχίσει πολιτικά στον σύζυγό της ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Άνοιξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.