Κοσμος

Φρίκη στον Καναδά. Μητέρα σκότωσε και έκρυψε τα λείψανα των έξι βρεφών της σε αποθήκη (video)

Πέντε αγοράκια και ένα κοριτσάκι γεννήθηκαν ζωντανά και βρέθηκαν σε προχωρημένη αποσύνθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339606-706327.jpg

Ένοχη κρίθηκε γυναίκα στον Καναδά για την απόκρυψη  των αποσυντεθειμένων σορών έξι βρεφών σε χώρο που είχε νοικιάσει από εταιρεία αποθήκευσης. Σε βάρος της Άντρια Γκίσμπρεχτ από το Γουίνιπεγκ απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες για την απόκρυψη κατά συρροή παιδικού σώματος. Κατηγορίες, οι οποίες επιφέρουν η κάθε μία μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η Καναδή συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2014 όταν το προσωπικό της εταιρείας αποθήκευσης άνοιξε το χώρο που εκείνη νοίκιαζε με αφορμή τη μη καταβολή μιας πληρωμής και βρέθηκε μπροστά σε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη. Η εταιρεία κάλεσε την αστυνομία και συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση μετά την απαγγελία των κατηγοριών.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με την ανάγνωση της απόφασης από το δικαστή, Μάρεϊ Τόμσον. Σύμφωνα με τον καναδό δικαστή δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι η κατηγορούμενη απέκρυψε τις εγκυμοσύνες της και τους τοκετούς των έξι βρεφών.

Τα λείψανα ανήκουν σε πέντε αγόρια και ένα κορίτσι τα οποία βρίσκονταν σε ηλικία κύησης μεταξύ 34 και 40 εβδομάδων, και είχαν τοποθετηθεί σε πλαστικές σακούλες και πλαστικούς κάδους. Τα λείψανα ενός βρέφους είχαν καλυφθεί με τσιμέντο και ενός άλλου με μια πούδρα που έμοιαζε με απορρυπαντικό. Οι αρχές δεν ήταν σε θέση να πιστοποιήσουν τον τρόπο θανάτου λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης των βρεφών. Ο δικαστής ανέφερε ότι «οι ειδικοί που εξέτασαν τα λείψανα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βρέφη μάλλον γεννήθηκαν ζωντανά».

Στον αποθηκευτικό χώρο βρέθηκαν παιδικά παιχνίδια, μωρουδιακά και κουβέρτες δίπλα στα νεκρά μωρά. Σύμφωνα με τον ιατρικό της φάκελο η κατηγορούμενη και καταδικασθείσα Άντρια Γκίσμπρεχτ δεν επισκέφθηκε κανέναν γιατρό κατά τη διάρκεια των έξι κυήσεων. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο επιπλοκής κατά τη διάρκεια της κύησης», επισημαίνει ο Καναδός δικαστής. «Όλες οι ενέργειες της Γκίσμπρεχτ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η 43χρονη γνώριζε ότι αυτά τα παιδιά γεννήθηκαν ζωντανά και το μόνο που επιθυμούσε ήταν να αποκρύψει την ύπαρξή τους».

Καναδάς έγκλημα

Η σχέση με την Γκίσμπρεχτ ταυτοποιήθηκε μέσω του DNA εκείνης και του συζύγου της, που έχουν δύο παιδιά. Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης, η δίκη της Γκίσμπρεχτ ξεκίνησε χωρίς ενόρκους τον Απρίλιο του 2016. Ο άντρας της είχε καταθέσει ότι η γυναίκα του είχε αποβάλει αρκετές φορές και είχε κάνει από 9 έως 11 αμβλώσεις, καθώς και ότι ο ίδιος ήταν ενήμερος για τις εγκυμοσύνες της. Η ποινή της θα ανακοινωθεί αργότερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ