Κοσμος

Φονικές χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες σε Αφγανιστάν και Πακιστάν (εικόνες)

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από το χιόνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339486-706087.jpg
EPA/GHULAM MUSTAFA

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και χιονοστιβάδων πλου πλήττουν περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

Αφγανιστάν χιονοπτώσεις

Τουλάχιστον 50 κάτοικοι του χωριού Νουριστάν σκοτώθηκαν από μια χιονοστιβάδα που κυριολεκτικά ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Το χωριό βρισκόταν σε επαρχία του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν. Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο βόρειο Πακιστάν, εννέα εξ αυτών στην πόλη Τσιτράλ.

Αφγανιστάν χιονοπτώσεις

Δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και υπάρχει κόσμος παγιδευμένος σε αυτοκίνητα που κινδυνεύει να παγώσει από το κρύο. Χιονοστιβάδες αναφέρθηκαν και στα βόρεια της πρωτεύουσας, Καμπούλ, του Αφγανιστάν. «Οι χιονοστιβάδες έθαψαν δύο ολόκληρα χωριά», είπε αξιωματούχος του υπουργείου Φυσικών Καταστροφών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Τουλάχιστον 50 σοροί ανασύρθηκαν ωστόσο δεν έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε το δεύτερο χωριό που θάφτηκε στο χιόνι», πρόσθεσε.

Αφγανιστάν χιονοπτώσεις

Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες και ημέρες, όσο οι ομάδες διάσωσης καταφέρνουν σταδιακά να προσεγγίσουν τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ