- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σουλτς δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι αντιαμερικανός
« Η Ευρώπη πρέπει να πάρει θέση και να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες»
Ο υποψήφιος του Σοδιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε τις πολιτικές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ "αντιαμερικανικές" και προειδοποίησε εναντίον της άρσης κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για το ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας.
Σε μιά από τις εντονότερες επιθέσεις που έχουν γίνει από ανώτατο γερμανό αξιωματούχο από την ανάληψη καθηκόντων του Τραμπ, ο Σουλτς δήλωσε σε συνέντευξη στον ειδησειογραφικό όμιλο Funke που δημοσιεύεται σήμερα ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει θέση και να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες.
"Αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι αντιαμερικανικό", είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία. "Αν τώρα ο Τραμπ οδηγήσει (ένα μηχάνημα) με μπάλα κατεδάφισης μέσα από την ομάδα αυτών των αξιών, τότε εγώ, ως καγκελάριος, θα του έλεγα, Αυτή δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την ουκρανική κρίση, ο Σουλτς είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μπορούν να αρθούν μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές στην κρίση εφαρμόσουν το λεγόμενο "ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ".
"Όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν. Πρέπει να πούμε στον Πούτιν ξεκάθαρα πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανονισμούς", είπε ο Σουλτς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.