Κοσμος

Κυπριακά κόμματα καταδικάζουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα

Σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις των πολιτικών φορέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338768-704508.jpg
EPA/STRINGER

Σε ανακοινώσεις και δηλώσεις τους, τα στελέχη των ελληνοκυπριακών πολιτικών κομμάτων καταδικάζουν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και τη συστηματοποίηση της επεκτατικής πολιτικής της σε βάρος της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι η συμπεριφορά αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίας Παναγιώτου, η οποία σημείωσε πως «είναι καιρός ο πρόεδρος Αναστασιάδης να αντιληφθεί, ότι θα πρέπει στις διεκδικήσεις του να περιλαμβάνεται όχι μόνο η κατάργηση της συνθήκης εγγύησης, αλλά και η πλήρης αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, πριν την εφαρμογή της όποιας λύσης επικυρωθεί από το λαό».

 

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, χαρακτήρισε απογοητευτική τη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις και στο Κυπριακό.

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό της Αθήνας υπερασπιζόμενη το διεθνές δίκαιο και όχι να αποστασιοποιείται, «κρατώντας ίσες αποστάσεις από την Ελλάδα και την Τουρκία».

Την ίδια στιγμή, οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών, υπογραμμίζουν, σε ανακοίνωσή τους, πως οι τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια αποδεικνύουν το επικίνδυνο της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων στη Κύπρο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY