Κοσμος

Τραμπ: Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ακραίες εξακριβώσεις τώρα

Αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ στη δικαστική απόφαση για το περιβόητο διάταγμα και επίθεση στα ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338666-704311.jpg
EPA/PETE MAROVICH / POOL

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του που έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στο σάλο που έχει προκαλέσει το διάταγμα για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Το διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος υποδοχής προσφύγων, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ακραίες εξακριβώσεις ΤΩΡΑ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και, στην πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο-ένα τρομερό χάος!» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε παράλληλα σε αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για «ψευδείς πληροφορίες» το πρωί της Κυριακής. Με σχόλιο «fake news» και παραπομπή σε δημοσίευμα των New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ευθέως το γνωστό όμιλο ενημέρωσης και πρότεινε κάποιος να εξαγοράσει την εφημερίδα για να την «επαναφέρει στην τάξη ή για να τη θάψει αξιοπρεπώς».

«Οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή έχουν εκτελεστεί σε μεγάλο αριθμό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό τον τρόμο να συνεχιστεί» σημείωσε σε νεότερη ανάρτησή του στο Twitter.

«…οι γερουσιαστές θα έπρεπε να εστιάζουν τις ενέργειές τους στο Ισλαμικό Κράτος, την παράνομη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων αντί να κοιτούν πάντα πώς θα ξεκινήσουν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσι Γκράχαμ. 

Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο του Μπρούκλιν, με απόφαση της δικαστού Αν Ντόνελι, έκρινε παράνομο το διάταγμα.

«Ενισχύοντας την εντολή του κ. Τραμπ με το να στέλνουμε ταξιδιώτες πίσω στο σπίτι τους, θα τους προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ