Κοσμος

Το θαύμα συνεχίζεται: Ανασύρθηκαν ζωντανοί ακόμη 4 εγκλωβισμένοι του ξενοδοχείου Rigopiano (video)

Έπειτα από 48 ώρες κάτω από πέντε μέτρα χιόνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337802-702514.jpg

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano στην κεντρική Ιταλία, το οποίο καταπλακώθηκε την Τετάρτη από χιονοστιβάδα, ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική.

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες ανασύρθηκαν έπειτα από 48 ώρες κάτω από τα ερείπια του ξενοδοχείου και πέντε μέτρα χιόνι, μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πολύ αργά καθώς υπάρχει φόβος να καταρρεύσουν κρυμμένοι θύλακες αέρα στο εσωτερικό του.

Χθες Παρασκευή διασώθηκαν τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα. Όμως δύο από τους δέκα επζώντες που εντοπίστηκαν εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι. Οι διασώστες μπορούν να τους δουν χάρη σε ένα τηλεσκοπικό γεωτρύπανο.

Ο Λούκα Κάρι εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε στο Reuters ότι από τα ερείπια ανασύρθηκαν τη νύχτα τα πτώματα δύο γυναικών, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών σε 4.

Περίπου 15 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Μια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο την Τετάρτη το βράδυ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς και διασπείροντας τα ερείπια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων στην κοιλάδα του πάρκου Γκραν Σάσο.

Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα του δυστυχήματος.

Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν νωρίς σήμερα ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ακούσει και άλλες φωνές στα ερείπια, όμως είναι δύσκολο να καθοριστεί από πού προέρχονται. Την πληροφορία αυτή δεν έχουν επιβεβαιώσει οι διασώστες.

Ο Κάρι πάντως τόνισε ότι τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ