Κοσμος

Δύναμη ψυχής: Ο άνδρας χωρίς καθόλου άκρα που σκαρφαλώνει στο Κιλιμάντζαρο (video)

«Να γνωρίζεις πάντα τα όριά σου∙ αλλά ποτέ μη σταματάς την προσπάθεια να τα ξεπεράσεις!»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337705-702339.jpg

Ο 31χρονος Kyle Maynard, είναι αθλητής σχεδόν σε όλη του τη ζωή. Και τα έχει καταφέρει, την ίδια στιγμή που η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε να γεννηθεί με μία ασθένεια, που έχει ως αποτέλεσμα τα χέρια να τελειώνουν στο ύψος των αγκώνων και τα πόδια κοντά στο ύψος των γονάτων.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, αυτό δε τον εμπόδισε να ανεβεί στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου, στα 6.000 περίπου μέτρα αλλά και στην κορυφή του Ακονκάγκουα (στα 7.000 μέτρα) και μάλιστα, χωρίς να χρησιμοποιήσει κανένα προσθετικό μέλος.

Μεταξύ άλλων, ο Kyle αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν ξεκίνησα την ορειβασία, ήμουν πολύ κακός και αργός σε αυτό. Σκέφτηκα, "πώς στο διάολο θα καταφέρω να ανέβω στο Κιλιμάντζαρο"; Δεν ξέρω…»

Ο ίδιος υπογραμμίζει, πάντως, πως αυτές οι δύο λέξεις (ενν. «δεν ξέρω») έγιναν οι σημαντικότερες λέξεις στη ζωή του και πως όλες οι ανακαλύψεις και τα σπουδαία πράγματα προκύπτουν τελικά από αυτή τη βασική παραδοχή.

Πώς όμως ξεκίνησε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι με περιπέτειες και δοκιμασίες, που έθεσε στον εαυτό του;

«Η πρώτη αξιόλογη ανάβαση που έκανα, ήταν σε ένα διαγωνισμό το 2010. Στους υπόλοιπους πήρε περίπου 25 λεπτά να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του βουνού, ενώ εμένα μου πήρε σχεδόν 2 ώρες. Ωστόσο, όταν τελικά τα κατάφερα, ήταν απίστευτο. Αμέσως τότε, είπα σε έναν φίλο μου: "Θέλω να ανέβω στο Κιλιμάντζαρο. Δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω, αλλά σίγουρα ξέρω ότι θέλω να δοκιμάσω"».  

Αναφορικά με τον τρόπο διαβίωσής του, ο 31χρονος τονίζει: «Βλέποντάς με, πολλοί άνθρωποι νιώθω ότι με λυπούνται, η αλήθεια όμως είναι πως η ζωή μου τελικά δε διαφέρει πολύ από αυτή των υπολοίπων ανθρώπων. Ο ίδιος πλένω τα δόντια μου, πληκτρολογώ στο λάπτοπ μου καισερφάρω με το κινητό...»

Το μότο του Kyle; «Να γνωρίζεις πάντα τα όριά σου∙ αλλά ποτέ μη σταματάς την προσπάθεια να τα ξεπεράσεις!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ