Κοσμος

Το βίντεο με τον πρώτο επιζώντα από το ξενοδοχείο που δεν υπάρχει πια

«Κανένα ίχνος ζωής» λένε οι διασώστες 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337571-702163.jpg

Μόνο δύο άνθρωποι έχουν καταφέρει να βγουν ζωντανοί από το ξενοδοχείο που «δεν υπάρχει πια» , το ξενοδοχείο Rigopiano στο βουνό Γκραν Σάσο, έξω από την Πεσκάρα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica, ο διασώστες δηλώνουν πως δεν μπορούν να εντοπίσουν, ούτε με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά κανένα ίχνος ζωής στο τριώροφο ξενοδοχείο το οποίο είναι κυριολεκτικά θαμμένο κάτω από το χιόνι.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί μόνο δύο επιζώντες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το κτίριο την ώρα που η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο, και τρεις σοροί, ενώ έχει εντοπιστεί και το πτώμα ενός ακόμη νεκρού.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο καταπλακώθηκε την Τετάρτη από χιονοστιβάδα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέρος του κτιρίου μετακινήθηκε κατά 10μέτρα.

Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι στη λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνονται 30 άνθρωποι.

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από χθες το πρωί είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο-ντοκουμέντο με τη διάσωση ενός εκ των δύο ενοίκων:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ