Κοσμος

Αυτά είναι τα «ισχυρότερα» διαβατήρια στον κόσμο (video)

Οι χώρες, των οποίων οι πολίτες μπορούν εύκολα να εισέλθουν σε ξένες χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337567-702155.jpg

Σε χαλεπούς και έκρυθμούς καιρούς, όπως αυτούς που διανύουμε, πολλοί είναι αυτοί που έχουν σκέψεις για «διαφυγή» σε άλλη χώρα, προκειμένου να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη. Αποδεικνύεται όμως, πως πολίτες πολύ λίγων χωρών είναι εκείνοι που έχουν το προνόμιο να εισέλθουν εύκολα και χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία, σε μία ξένη χώρα. 

Σύμφωνα λοιπόν, με τον πιο ενημερωμένο δείκτη δεδομένων (Arton Capital's Passport Index), οι Γερμανοί ταξιδιώτες φαίνεται πως κρατούν στα χέρια τους το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου, χάρη στο οποίο μπορούν να επισκεφθούν τις περισσότερες χώρες, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για βίζα.

Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συνολικά 157 χώρες, στις οποίες μπορούν να  εισέλθουν χωρίς βίζα, ή να πάρουν βίζα κατά την άφιξή τους. Το γεγονός αυτό καθιστά τους Γερμανούς τους πιο προνομιούχους κατόχους διαβατηρίων στον πλανήτη.

Τη δεύτερη πιο «προνομιούχα» θέση, αναφορικά με το κύρος των διαβατηρίων τους, κατέχουν από κοινού Σουηδία και Σιγκαπούρη, ενώ την τρίτη – σε «ισχύ» θέση, καταλαμβάνουν οι εξής χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Νορβηγία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την άλλη μεριά, αξίζει να σημειωθεί πως το πιο «ανίσχυρο» διαβατήριο του κόσμου είναι, σύμφωνα με τον δείκτη δεδομένων, αυτό του Αφγανιστάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ