Κοσμος

Unicef: Περίπου 400.000 προσφυγόπουλα από τη Συρία δεν πηγαίνουν ακόμα σχολείο

Kρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μιας «χαμένης γενιάς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337561-702146.jpg

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Unicef επισημαίνει πως περίπου 300.000 προσφυγόπουλα - ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των προσφυγόπουλων από τη Συρία - που βρίσκονται στην Τουρκία, δεν πηγαίνουν σχολείο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μιας «χαμένης γενιάς».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Unicef, Τζάστιν Φόρσαϊθ: «Αν δεν διατεθούν περισσότεροι πόροι, υπάρχει πάντα ο πραγματικός κίνδυνος για μια χαμένη γενιά παιδιών Σύριων, που θα στερηθούν τις δυνατότητες τις οποίες έχουν ανάγκη ώστε μια μέρα να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους»

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον οργανισμό, από τους 2,7 εκατομμύρια Σύριους που έχουν καταφύγει επίσημα στην Τουρκία, περίπου το 1,2 εκατομμύριο είναι παιδιά. Πάντως, ο οργανισμός του ΟΗΕ σημειώνει ότι, από τις αρχές Ιουνίου, έχει αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 50% το ποσοστό των παιδιών από τη Συρία που παρακολουθούν μαθήματα σε σχολικές τάξεις. «Η Τουρκία είναι άξια συγχαρητηρίων για αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα», διευκρίνισε ο Φόρσαϊθ, έπειτα από μία επίσκεψη στη νότια Τουρκία όπου ζουν πολλοί Σύριοι.

Υπενθυμίζεται πως από το Μάρτιο του 2011 - οπότε και ξεκίνησε η σύγκρουση με την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων - περισσότεροι από 310.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ