- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Unicef: Περίπου 400.000 προσφυγόπουλα από τη Συρία δεν πηγαίνουν ακόμα σχολείο
Kρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μιας «χαμένης γενιάς»
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Unicef επισημαίνει πως περίπου 300.000 προσφυγόπουλα - ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των προσφυγόπουλων από τη Συρία - που βρίσκονται στην Τουρκία, δεν πηγαίνουν σχολείο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μιας «χαμένης γενιάς».
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Unicef, Τζάστιν Φόρσαϊθ: «Αν δεν διατεθούν περισσότεροι πόροι, υπάρχει πάντα ο πραγματικός κίνδυνος για μια χαμένη γενιά παιδιών Σύριων, που θα στερηθούν τις δυνατότητες τις οποίες έχουν ανάγκη ώστε μια μέρα να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους»
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον οργανισμό, από τους 2,7 εκατομμύρια Σύριους που έχουν καταφύγει επίσημα στην Τουρκία, περίπου το 1,2 εκατομμύριο είναι παιδιά. Πάντως, ο οργανισμός του ΟΗΕ σημειώνει ότι, από τις αρχές Ιουνίου, έχει αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 50% το ποσοστό των παιδιών από τη Συρία που παρακολουθούν μαθήματα σε σχολικές τάξεις. «Η Τουρκία είναι άξια συγχαρητηρίων για αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα», διευκρίνισε ο Φόρσαϊθ, έπειτα από μία επίσκεψη στη νότια Τουρκία όπου ζουν πολλοί Σύριοι.
Υπενθυμίζεται πως από το Μάρτιο του 2011 - οπότε και ξεκίνησε η σύγκρουση με την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων - περισσότεροι από 310.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.