Κοσμος

Έκρηξη βόμβας με τουλάχιστον 25 νεκρούς στο Μάλι

Σε βάση του κυβερνητικού στρατού της αφρικανικής χώρας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337387-701755.jpg
Antoine Antoniol/Getty Images/IDEAL IMAGES

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας μέσα σε στρατιωτική βάση στην πόλη Γκάο, στο βόρειο Μάλι. Σύμφωνα με μαρτυρία, την οποία επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε στρατιωτική βάση των κυβερνητικών δυνάμεων μαζί με άλλες ένοπλες δυνάμεις που πραγματοποιούν μικτές περιπολίες βάσει ειρηνευτικής συμφωνίας με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ.

Στον βορρά του Μάλι είχε ξεσπάσει αποσχιστική εξέγερση το 2012, ενώ την κατάσταση χάους είχε εκμεταλλευτεί η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ, η οποία είχε καταλάβει την περιοχή και εκδιώχθηκε μετά από γαλλική στρατιωτική επέμβαση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χώρες κομμένες στα δύο
Podcast Χώρες κομμένες στα δύο | Κορέα, η χώρα που χωρίστηκε και δεν ενώθηκε ποτέ

Πόλεμοι, κατοχές, εμφύλιες συγκρούσεις, ξένες παρεμβάσεις, πολιτικές αποφάσεις και ιστορικά ρήγματα που δεν έμειναν μόνο στους χάρτες, αλλά άλλαξαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY