Κοσμος

Η Ρωσία έδωσε διετή παράταση παραμονής στον Σνόουντεν

To 2013 είχε διοχετεύσει στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες της NSA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337367-701709.jpg

Παράταση δύο ετών στην παραμονή του πρώην στελέχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Ρωσία, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.

«Η παραμονή του Σνόουντεν στη Ρωσία παρατάθηκε για μία διετία» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Σνόουντεν ανέφερε μέσω της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αθήνας, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum ότι παραμένει στη Μόσχα γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Επανέλαβε ότι είχε ζητήσει άσυλο σε 21 χώρες και ότι πρωταρχικός του σκοπός ήταν να μεταβεί στην Ισλανδία, αλλά εγκλωβίστηκε στη Ρωσία μετά την ακύρωση του διαβατηρίου του από τις ΗΠΑ.

Προτού μεταβεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας, το 2013, ο Σνόουντεν φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια δικηγόρων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε σπίτια προσφύγων στο Χονγκ Κονγκ.

Να θυμίσουμε ότι το το 2013, ο Σνόουντεν διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν τα προγράμματα παρακολούθησης της NSA με τη συνεργασία εταιριών τηλεπικοινωνιών και Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ