- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το αισιόδοξο μήνυμα του Στήβεν Χόκινγκ για όσους έχουν κατάθλιψη
Τα συγκινητικά λόγια ενός από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς και κοσμολόγους
Θεωρείται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, ως ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες των ημερών μας, ενώ η ζωή του έγινε και ταινία - «Η θεωρία των πάντων» - η οποία χάρισε το όσκαρ στον Έντι Ρεντμέιν.
Ο λόγος για τον Στήβεν Χόκινγκ, το δημοφιλή Βρετανό θεωρητικό φυσικό και κοσμολόγο, ο οποίος σε μία από τις πρόσφατες διαλέξεις του, στο Royal Institute στο Λονδίνο, καταπιάστηκε με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, μία μόλις ημέρα προτού κλείσει τα 74 του χρόνια.
Ο γνωστός επιστήμονας, με ένα μοναδικό τρόπο, κατόρθωσε να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα, απευθυνόμενος σε όλους όσους υποφέρουν από κατάθλιψη.
Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας τις ημέρες της κατάθλιψης, με το φαινόμενο των μαύρων τρυπών, δήλωσε σχετικά: «Δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινές μοιάζουν, υπάρχει πάντοτε τρόπος διαφυγής».
Ο ίδιος συνέχισε, τονίζοντας πως «το μήνυμα αυτής εδώ της διάλεξης είναι ότι οι μαύρες τρύπες δεν είναι τόσο μαύρες όσο φαντάζουν. Δεν πρόκειται για αιώνιες φυλακές, όπως νομίζαμε κάποτε. Αντικείμενα μπορούν να βγουν από αυτές ακόμη και να αναδυθούν σε άλλα σύμπαντα. Επομένως, εάν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε μία μαύρη τρύπα, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια γιατί υπάρχει έξοδος διαφυγής».
Υπενθυμίζεται πως ο Στήβεν Χόκινγκ, διαγνώσθηκε το 1963 με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, με τις πιθανότητες για συνέχιση της ζωής του να μην ξεπερνούν τα δύο έτη!
Η προκειμένη ομιλία του θα προβληθεί από το BBC 4 στις 26 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.