Κοσμος

Ο «Χάτσικο» της Σμύρνης περιμένει ακόμη τον ήρωα-αστυνομικό που τον φρόντιζε (εικόνες)

Ο Φετχί Σεκίν σκοτώθηκε στην επίθεση της 5ης Ιανουαρίου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο αστυνομικός Φετχί Σεκίν άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Σμύρνης στις 5 Ιανουαρίου. Έπεσε νεκρός πάνω στο καθήκον και αποτρέποντας μια επίθεση μεγάλης κλίμακας με πολλά θύματα. Ο Φετχί φρουρούσε το Δικαστικό Μέγαρο της Σμύρνης τα τελευταία δέκα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια είχε για παρέα τον Ζεϊτίν, έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο και φρόντιζε. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Ζεϊτίν είναι κάθε μέρα εκεί που ο φίλος του σκοτώθηκε και τον περιμένει να γυρίσει. Είναι ο «Χάτσικο» της Σμύρνης.

Ο «Χάτσικο» της Σμύρνης

Ο αστυνομικός άνοιξε εγκαίρως πυρ κατά των δραστών και τους εμπόδισε να εισέλθουν μέσα στο κτίριο, γεγονός που θα οδηγούσε σε ένα ακόμη μακελειό στην Τουρκία.

Οι φίλοι του νεκρού αστυνομικού μιλούν για την αγάπη του Σεκίν προς τον Ζεϊτίν, αλλά και προς όλα τα ζώα και τους ανθρώπους.

Τόπος επίθεσης στη Σμύρνη

Μόλις χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τηλεφωνικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού. Η σύζυγος του Σεκίν ζήτησε βοήθεια και οικονομική στήριξη από τον Τούρκο πρόεδρο για να μεγαλώσει το παιδί της.