Κοσμος

Η συγκινητική ιστορία αγάπης ενός συνοριοφύλακα με μία Ιρακινή πρόσφυγα

«Στα σύνορα βλέπω πολλά κορίτσια, αλλά στα μάτια της Noora είδα κάτι το ξεχωριστό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336043-698153.jpg

Μία ιστορία αγάπης που δίνει ένα μεγάλο τόνο αισιοδοξίας μέσα στο ζοφερό κλίμα της προσφυγικής κρίσης.

Μία Ιρακινή πρόσφυγας, η Noora Arkavazi και ένας συνοριακός φύλακας από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ο  Bobi Dodevski, μιλούν για το πώς βρήκαν την αγάπη, στο ευρωπαϊκό «μονοπάτι» των προσφύγων στα σύνορα.

Η Noora εγκατέλειψε μαζί με την οικογένειά της το Ιράκ, για να μεταβεί στα, γεμάτα λάσπη, σύνορα της ΠΓΔΜ το Μάρτιο του 2016. Όταν έφτασε εκεί, είχε υψηλό πυρετό και χρειαζόταν άμεσα ιατρική φροντίδα. Η συνοριοφυλακή την οδήγησε τότε σε έναν αγγλόφωνο υπάλληλο, τον Bobi. Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, ήταν πλέον γεγονός.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο 35χρονος Bobi, στο BBC: «Κάθε μέρα στα σύνορα βλέπω πολλά κορίτσια… Αλλά στα μάτια της Noora είδα κάτι το ξεχωριστό και είπα στον εαυτό μου: Αυτό είναι. Πρέπει να την κάνω γυναίκα μου».

Χαρακτηριστικό είναι πως μία συνάδελφος του Bobi, παρατήρησε πόσο «ερωτοχτυπημένος» ήταν με τη νεαρή πρόσφυγα, λέγοντάς του πως του «έχει πάρει το μυαλό» και δεν μπορεί να εργαστεί.

Έκτοτε ο Bobi προσέφερε περισσότερες φροντίδες στη Noora ενώ αυτή παρέμεινε στα σύνορα προκειμένου να βρίσκεται κοντά του και να τον βοηθάει. Σήμερα, οι δυο τους είναι παντρεμένοι – παρότι ο μεν είναι χριστιανός ορθόδοξος και η δε Μουσουλμάνα – και ζουν στο σπίτι του Bobi (μαζί με τα τρία παιδιά που αυτός έχει από άλλους γάμους), περιμένοντας το δικό τους παιδάκι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY