Κοσμος

Στα δικαστήρια η κόρη του Kurt Cobain με τον πρώην σύζυγό της για μια θρυλική κιθάρα

Αυτήν που είχε παίξει o Cobain στο MTV Unplugged το 1993

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335788-697618.jpg

Για μία κιθάρα Martin D-18E του Κερτ Κομπέιν των Nirvana φαίνεται ότι οδηγούνται στα δικαστήρια η κόρη του Κομπέιν, Φράνσις Μπιν και ο πρώην σύζυγός της Ισάια Σίλβα.

Η κιθάρα φαίνεται να αξίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια, καθώς είναι αυτή με την οποία ο Κερτ Κομπέιν έπαιξε στην MTV Unplugged συναυλία των Nirvana το 1993.

Ο Σίλβα είναι μουσικός στο συγκρότημα Eeries και ισχυρίζεται ότι η Φράνσις Μπιν του χάρισε την κιθάρα ως γαμήλιο δώρο όταν παντρεύτηκαν το 2014. Τότε η αξία της κιθάρας είχε εκτιμηθεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά πλέον οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αξία της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

Από την πλευρά της η Φράνσις Μπιν, η οποία δεν είχε κλείσει τα δύο της χρόνια όταν ο πατέρας της αυτοκτόνησε το 1994, αρνείται ότι την χάρισε στον Σίλβα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Page Six η κόρη του Κερτ ισχυρίζεται ότι αγαπάει αυτήν την κιθάρα, η οποία πιθανολογείται ότι είναι η τελευταία με την οποία έπαιξε ο Κομπέιν πριν πεθάνει, και λέει ότι «δεν ανήκει στον Σίλβα. Είναι ένα οικογενειακό κειμήλιο. Δεν μπορεί να την πάρει αυτός».

Η κιθάρα είναι τόσο πολύτιμη για την Φράνσις Μπιν που έφτασε στο σημείο να στείλει στον εν διαστάσει σύζυγό της απειλητικά μηνύματα σε μία προσπάθεια να τον πείσει να επιστρέψει αυτό το οικογενειακό κειμήλιο. Όπως σημειώνει το περιοδικό, παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις που κρατάνε από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και το ζευγάρι χώρισε, ο Σίλβα εξακολουθεί να έχει την κιθάρα.

«Είναι πλέον αναγκασμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη» δηλώνουν πηγές κοντά στην Φράνσις Μπιν και τις οποίες επικαλείται το περιοδικό. «Τον Σεπτέμβριο, ύστερα από δικαστική εντολή η Φράνσις Μπιν υποχρεώθηκε να πληρώνει στον Σίλβα διατροφή 15.000 δολαρίων, στο πλαίσιο προσωρινού διακανονισμού, ενώ το δικαστήριο θα επεξεργαστεί στη συνέχεια το θέμα της κιθάρας», δήλωσε η πηγή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ