Κοσμος

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον δολοφόνο του Έλληνα πρέσβη να μεταφέρει το πτώμα του Αμοιρίδη

Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του 59χρονου διπλωμάτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
George Michael in James Corden's first Carpool Karaoke for Comic Relief

Στη δημοσιότητα διέρρευσε το βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 29χρονος αστυνομικός κι εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου, μεταφέρει με τη βοήθεια του εξαδέλφου του από το σπίτι του Κυριάκου Αμοιρίδη, το πτώμα του άτυχου πρέσβη στη Βραζιλία στο μισθωμένο αυτοκίνητό του προκειμένου να το πάει στην κακόφημη περιοχή Νόβα Ιγουάσου και να το κάψει για να εξαλείψει ίχνη.

Το βίντεο φέρεται να έχει καταγράψει εικόνα λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου. Η δολοφονία έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας των Χριστουγέννων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας για την υπόθεση, δήλωσε πως πρόκειται για «έγκλημα πάθους» το οποίο είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα και ο εραστής της Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου. Ο Πόντσι έκανε μάλιστα λόγο περί μιας «τραγικής» και «άνανδρης» δολοφονίας.

Η 40χρονη Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα Αμοιρίδη φέρεται σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη «O Globo» να ομολόγησε έπειτα από πολύωρες ανακρίσεις την εμπλοκή της στη δολοφονία τους συζύγου της. Στη συνέχεια, προφυλακίστηκε με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του.

Νωρίτερα, χτες, ο 29χρονος Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου  κατέθεσε πως εκείνος δολοφόνησε τον 59χρονο διπλωμάτη έπειτα από παρότρυνση της 40χρονης, αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο Ρίο. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος ηγείται της έρευνας, πέραν της συζύγου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

Στη συνέχεια, η Φρανσουάζ, η σύζυγός του και μητέρα της 10χρονης κόρης του Έλληνα διπλωμάτη, κατήγγειλε την εξαφάνισή του στην αστυνομία την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, ένα δημοσίευμα του extra.globo.com, δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση, αφού αναφέρει πως οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις - φωτιά. Σύμφωνα με αυτές, τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, φέρεται να σημειώθηκε ένας άγριος καβγάς μεταξύ του Κυριάκου Αμοιρίδη και της συζύγου του, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Έλληνας πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις αυτές, να ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της για τον καβγά και ίσως αυτό να αποτέλεσε την  αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο δημοσίευμα της oglobo.globo.com μεταφέρει επίσης νέες πληροφορίες. Συγκεκριμένα αναφέρει πως συγγενικά πρόσωπα της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα μετέβησαν στις αστυνομικές Αρχές και κατέθεσαν πως πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου (ο φερόμενος ως εραστής της) εκφόβισε την αδελφή του πρέσβη μέσα στο σπίτι της!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ