Κοσμος

FBI: Κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Δημοσιοποίησε 13σέλιδη αναφορά για το ζήτημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335516-697019.jpg
EPA/Mark Lyons

Ευθέως κατηγορεί το FBI τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ δημοσιοποίησε χθες ειδική αναφορά για το ζήτημα, κοινοποιώντας την πιο λεπτομερή δημοσιοποίηση στοιχείων, που περιλαμβάνει δείγματα κακόβουλης γλώσσας προγραμματισμού υπολογιστών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το FBI, η δράση των FSB άρχισε στα μέσα του 2015 όταν με ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε κακόβουλος σύνδεσμος ηλεκτρονικής διεύθυνσης σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες. Μεταξύ αυτών, ήταν υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το FBI στην 13σέλιδη αναφορά του. Η αναφορά, που διεξήχθη με τη βοήθεια και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/2iuT8cp.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χθεσινή δημοσιοποίηση της αναφοράς του FBI συνέπεσε με την ανακοίνωση του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα περί σειράς κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών, ήταν και η απέλαση 35 διπλωματών από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά της, πάντως, η Ρωσία εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ