- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παγκόσμια κατακραυγή για την παρέλαση μαθητών ντυμένων Ναζί στην Ταϊβάν
«Χαιρετίστε τον Χίτλερ αλλιώς το τανκ θα σας συνθλίψει ή θα οδηγηθείτε στον θάλαμο αερίων»
Ο διευθυντής ενός σχολείου στην Ταϊβάν υπέβαλε την παραίτηση του έπειτα από την διεξαγωγή μιας παρέλασης με θέμα τους Ναζί στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε κατακραυγή.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τους μαθητές του σχολείου να φορούν στολές των Ναζί, κραδαίνοντας λάβαρα με την σβάστικα, με κάποια να γελούν και να χορεύουν κατά την διάρκεια της παρέλασης της Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 62 ετών λειτουργίας του σχολείου.
Ένας δάσκαλος επίσης συμμετείχε στην παρέλαση και εμφανίζεται να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό, στεκόμενος εντός ενός άρματος μάχης που είναι φτιαγμένο από χαρτόνι.
Καθώς οι μαθητές παρελαύνουν, ένας εκφωνητής λέει: «Έρχεται ο Χίτλερ, χαιρετίστε τον μαθητές, αλλιώς το άρμα θα σας συνθλίψει, ή θα οδηγηθείτε στον θάλαμο αερίων», ακούγεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Apple Daily.


Καθώς οι επικρίσεις κλιμακώνονταν, ο Τσενγκ Χσιαο μινγκ, διευθυντής του γυμνάσιου σχολείου Τσενγκ Τσιαο μινκ στην πόλη Χσιντσού ζήτησε συγγνώμη που επέτρεψε η παρέλαση να πραγματοποιηθεί και υπέβαλε την παραίτηση του.
«Ζητώ συγγνώμη στα θύματα και στον κόσμο...», δήλωσε την Κυριακή, υποσχόμενος ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στους σχολικούς αξιωματούχους.
Το γραφείο οικονομικών και πολιτιστικών υποθέσεων του Ισραήλ στην Ταϊπέι με ανακοίνωση του καταδίκασε το «κακόγουστο» και «εξοργιστικό» περιστατικό.
Η ντε φάκτο πρεσβεία της Γερμανίας στην Ταϊβάν με ανακοίνωση της ανέφερε ότι οι μαθητές απέτυχαν να κατανοήσουν ότι τα σύμβολα των Ναζί αντιπροσωπεύουν την ανθρώπινη απέχθεια και καταπίεση.
Το υπουργείο Παιδείας της Ταϊβάν επίσης ζήτησε συγγνώμη και κάλεσε το σχολείο να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την εκπαίδευση της Ιστορίας στους μαθητές που φοιτούν σε αυτό.
#Taiwan high school holds mock '#Nazi rally' https://t.co/QmPZPJ7iU8 pic.twitter.com/I0cjDLVKaz
— Ynetnews (@ynetnews) December 26, 2016
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για το ντίζελ δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕ
Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων της ΕΕ θέτει στο στόχαστρο την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
Τα βίντεο με κύματα να σφυροκοπούν και να διαλύουν κατοικίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.