Κοσμος

Γιγαντιαία επιχείρηση περισυλλογής των θυμάτων του Τουπόλεφ (εικόνες)

Έχουν εντοπιστεί 11 σοροί και 154 κομμάτια του μοιραίου αεροσκάφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335087-695839.jpg
EPA/EMERGENCIES MINISTRY

Συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των σορών των επιβαινόντων στο μοιραίο στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ, το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του, ανήμερα των Χριστουγέννων. Περίπου 3.500 άνθρωποι με πλοία, τζετ, ελικόπτερα και υποβρύχια συμμετέχουν στην επιχείρηση που πραγματοποιείται κοντά στο Σότσι.

Γιγαντιαία επιχείρηση περισυλλογής των θυμάτων του Τουπόλεφ

Το Τουπόλεφ, Tu-154, μετέφερε στρατιώτες, μέλη της διάσημης χορωδίας «Αλεξαντρόφ», δημοσιογράφους και κατευθυνόταν προς την Συρία. Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων κηρύχτηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Ρωσία.

Γιγαντιαία επιχείρηση περισυλλογής των θυμάτων του Τουπόλεφ

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 11 σοροί και 154 κομμάτια του μοιραίου αεροσκάφους.Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η επιχείρηση για την αναζήτηση και ανάσυρση των θυμάτων δεν σταμάτησε λεπτό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Γιγαντιαία επιχείρηση περισυλλογής των θυμάτων του Τουπόλεφ

Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σολόκοφ δήλωσε πως η τρομοκρατία δεν είναι μεταξύ των βασικών σεναρίων για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Σημείωσε ότι οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο λάθους του πιλότου ή τεχνικού προβλήματος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY