Κοσμος

7χρονος παγιδευμένος σε σώμα ηλικιωμένου (video)

Το σπανιότατο σύνδρομο που προκαλεί πρόωρη γήρανση σε παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334827-695343.jpg

Ο 7χρονος Mohammed Abdelmajeed από τη Δαμασκό είναι παγιδευμένος στο σώμα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου. Πάσχει από το «σύνδρομο προγηρίας», μια σπανιότατη και θανατηφόρα γενετική πάθηση που προσβάλλει περίπου 1 στα 20 εκατομμύρια παιδιά και προκαλεί επιταχυνόμενη, πρόωρη γήρανση.

Όταν ήταν 7 μηνών ακόμη, η μητέρα του τον πήγε στον γιατρό ο οποίος την ενημέρωσε για το συγκεκριμένο σύνδρομο και της επεσήμανε πως, δυστυχώς, όσο περισσότερο θα μεγαλώνει το παιδί, τόσο περισσότερα συμπτώματα θα εμφανίζει. Ο οργανισμός του είναι σαν αυτόν ενός ηλικιωμένου, με αποτέλεσμα ο μικρός να κουράζεται στις δραστηριότητες και να μην μπορεί να κάνει πράγματα που κάνουν τα άλλα παιδιά στην ηλικία του. Οι γονείς του έχουν απομακρύνει όλους τους καθρέφτες από το σπίτι καθώς όταν έβλεπε τον εαυτό του, πάθαινε κρίσεις και έκλαιγε. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει στη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους, όπως επίσης και στο σχολικό περιβάλλον.

Να σημειωθεί πως το προσδόκιμο ζωής για παιδιά με «σύνδρομο προγηρίας» είναι μόλις 14 χρόνια, ενώ συνήθως αιτία θανάτου είναι οι καρδιακές επιπλοκές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ