Κοσμος

Μέρκελ: Ο Τυνήσιος είναι ο δράστης και πλησιάζει η σύλληψή του

Η καγκελάριος δήλωσε «περήφανη» για την αντίδραση των Γερμανών μετά την επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334784-695213.jpg
EPA/MICHAEL KAPPELER

«Περήφανη» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για την «ήρεμη» αντίδραση των περισσότερων Γερμανών πολιτών μετά την επίθεση με φορτηγό που συγκλόνισε την Δευτέρα το βράδυ το Βερολίνο και όλο τον κόσμο.

«Είμαι πολύ υπερήφανη τις τελευταίες αυτές ημέρες για την ηρεμία με την οποία ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντέδρασε στην κατάσταση», τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους ερευνητές που έχουν αναλάβει να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον βασικό ύποπτο της επίθεσης που στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους, έναν Τυνήσιο ηλικίας 24 ετών.

Στο μεταξύ, οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Τυνήσιος ύποπτος τον οποίο αναζητούν σε σχέση με την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου να είναι τελικά ο δράστης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Μπορούμε να πούμε σήμερα ότι διαθέτουμε νέες πληροφορίες πως ο ύποπτος πολύ πιθανόν είναι στην πραγματικότητα ο δράστης», είπε σε δημοσιογράφους ο ντε Μεζιέρ. «Στην καμπίνα του οδηγού, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και υπάρχουν και πρόσθετα στοιχεία που στηρίζουν αυτό» το σενάριο, συμπλήρωσε.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του ντε Μεζιέρ στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, δήλωσε ότι ελπίζει ο δράστης να συλληφθεί σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ