Κοσμος

Τζιχαντιστές γονείς φιλούν τις κόρες τους πριν τις στείλουν να ανατιναχτούν (video)

Σκληρές εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334646-694738.jpg

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τζιχαντιστές γονείς να δίνουν αποχαιρετιστήριο φιλί στις κόρες τους, λίγο πριν τις στείλουν να ανατιναχθούν.

Στο βίντεο διακρίνεται ο πατέρας να εξηγεί στις κόρες του, 7 και 9 ετών, πώς θα συμμετάσχουν επίθεση αυτοκτονίας, ενώ νωρίτερα, τα δύο κορίτσια είναι στην αγκαλιά της μαυροφορεμένης μητέρας τους, της οποίας τα χαρακτηριστικά είναι ολοσχερώς καλυμμένα από την μπούρκα.

Και τα δύο μαυροντυμένα κορίτσια φωνάζουν «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος), ενώ στη συνέχεια, ντύνονται με σκουφιά και συμβατικά ρούχα, φιλούν τη μητέρα τους και φεύγουν.

Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα (16 Δεκεμβρίου), σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη Δαμασκό κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε η επτάχρονη Islam και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Στο βίντεο η μητέρα αγκαλιάζει την επτάχρονη Ισλάμ και την εννιάχρονη Φατίμα και όταν ερωτάται γιατί στέλνει τις κόρες της στο jihad (τον «ιερό» πόλεμο), ενώ είναι τόσο μικρές, απαντά πως κανείς δεν είναι νέος όταν πρόκειται για το jihad και κάθε Μουσουλμάνος οφείλει να συμμετέχει.

Προς το παρόν δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση εξτρεμιστών την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο αστυνομικό τμήμα της Midan στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η εννιάχρονη δεν έχει ακόμη ανατιναχθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ