Κοσμος

Επιστρέφει στην Ρωσία η σορός του δολοφονημένου Αντρέι Καρλόφ (εικόνες)

Τραγική φιγούρα η χήρα του πρέσβη καταγγέλλει ότι δεν είχαν σωματοφύλακες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334560-694543.jpg
EPA/STR

Η σορός του δολοφονημένου Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, μεταφέρεται αεροπορικώς στην πατρίδα του. Το φέρετρο καλυμμένο με τη σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας μεταφέρθηκε σε αεροσκάφος από μια τιμητική φρουρά έξι Τούρκων στρατιωτών.

Επιστρέφει στην Ρωσία η σορός του δολοφονημένου Αντρέι Καρλόφ

Ο Αντρέι Καρλόφ, πρέσβης στην Άγκυρα από το 2013, δολοφονήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον 22χρονο εν ενεργεία Τούρκο αστυνομικό Μελβούτ Μερτ Αλτιντάς. Ο δράστης πυροβόλησε το θύμα του πισώπλατα εννέα φορές τη στιγμή που θα εκφωνούσε ομιλία στα εγκαίνια έκθεσης με θέμα «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων». Ο δράστης δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για την εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων στον πόλεμο της Συρίας.

Σε στενό κύκλο διπλωματών στην Άγκυρα και του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε μια επιμνημόσυνη τελετή λίγο πριν την αναχώρηση της σορού του Καρλόφ για την πατρίδα του. Για πρώτη φορά σε μουσουλμανική χώρα ορθόδοξος παπάς τέλεσε τη δέηση παρουσία ενός Τούρκου στρατιώτη που κρατούσε τη φωτογραφία του δολοφονηθέντος πρέσβη.

Επιστρέφει στην Ρωσία η σορός του δολοφονημένου Αντρέι Καρλόφ

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγος του πρέσβη, Μαρίνα Καρλόβα. «Έπεσα στο έδαφος με όλους τους άλλους. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην έκθεση. Ξαναβρήκα τις αισθήσεις μου στο νοσοκομείο. Πίστευα ότι ο σύζυγός μου ήταν ήδη νεκρός, τον πυροβόλησε 11 φορές» είπε η χήρα του πρέσβη σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Επιστρέφει στην Ρωσία η σορός του δολοφονημένου Αντρέι Καρλόφ

«Δεν είχαμε καθόλου σωματοφύλακες. Μόνο ένας διερμηνέας μας συνόδευε κάπου κάπου» πρόσθεσε. «Όταν ήρθαμε στο νοσοκομείο έφτασαν εκεί ο δήμαρχος της Άγκυρας και άνθρωποι από το Υπουργείο Υγείας. Μιλήσαμε για ώρα ώσπου έμαθα ότι ο σύζυγός μου ήταν νεκρός. Σοκαρίστηκα. Ένιωσα άσχημα. Ο σύζυγός μου δεν έκανε τίποτα κακό, ποτέ κανείς δεν τον απείλησε, θα το ήξερα. Πολλοί γνώριζαν ότι θα πηγαίναμε στην έκθεση, το είχαμε σχεδιάσει από καιρό» κατέληξε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ