Κοσμος

33 νεκροί στη Σιβηρία από κατανάλωση αυτής της λοσιόν ως υποκατάστατο αλκοόλ (εικόνες)

Η «Μόσχα με Βότκα» στην αληθινή ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334369-693948.jpg
Siberian Times

Στο βιβλίο «Η Μόσχα με βότκα» του Βενεντίκτ Εροφέγιεφ, ο «ήρωας» του βιβλίου πίνει τα πάντα για να πετύχει το απόλυτο μεθύσι, μεταξύ άλλων αυτό που κρατάει ως καλύτερο είναι μια κολόνια...

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και τουλάχιστον 33 κάτοικοι της πόλης Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, οι οποίοι κατανάλωσαν λοσιόν μπάνιου επιδιώκοντας μέθη ανάλογη με του αλκοόλ και τελικά έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τους Siberian Times αυτή η λοσιόν (φωτό κάτω) οδήγησε τους 33 ανθρώπους στο θάνατο. 

Siberian Times

Σε περιοχές της Ρωσίας η χρήση υποκατάστατων αλκοόλ ή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών είναι πολύ συχνή  και εντείνεται όσο αυξάνεται η φτώχια. 

Οι αρχές του Ιρκούτσκ, μίας πόλης περίπου 6.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 4184 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι συνέλαβαν δύο ύποπτους για τη διανομή των λαδιών για το μπάνιο.

Το προϊόν έφερε ετικέτα με προειδοποίηση για τον κίνδυνο κατάποσης, αλλά οι αρχές είπαν ότι τα θύματα την αγνόησαν και το κατανάλωσαν σα να ήταν αλκοόλ. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το λάδι για το μπάνιο περιείχε μεθυλική αλκοόλη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν είναι σαφές αν οι πωλητές του συγκεκριμένου προϊόντος το προωθούσαν στην αγορά ως φθηνότερο υποκατάστατο αλκοολούχων ποτών όπως η βότκα. «Πενήντα-τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σε ιατρικά κέντρα, εκ των οποίων οι 33 κατέληξαν», αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών που ερευνούν το περιστατικό.

Siberian Times

«Οι ερευνητές και η αστυνομία διεξάγουν ελέγχους σε αγορές όπου το προϊόν αγοράστηκε για πρώτη φορά. Περισσότερα από 100 σημεία πώλησης έχουν εντοπιστεί».

Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε κυβερνητική σύσκεψη ότι θέλει να εξετάσει την απαγόρευση πώλησης προϊόντων που μπορούν να προκαλέσουν τόσους θανάτους και πρόσθεσε ότι ο ποινικός κώδικας της χώρας τροποποιείται ώστε να καταστεί αυστηρότερη η τιμωρία για όσους συλλαμβάνονται να πωλούν τέτοια προϊόντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ