Κοσμος

Ο Άσαντ σταμάτησε την επιχείρηση εκκένωσης αμάχων στο Χαλέπι (εικόνες)

Κατηγορεί τους αντάρτες για αθέτηση των όρων της συμφωνίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hundreds of militants evacuated from eastern Aleppo via humanitarian corridor

Η κυβέρνηση της Συρίας ανέστειλε προσωρινά την επιχείρηση εκκένωσης αμάχων και ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι κατηγορώντας τη συριακή αντιπολίτευση για αθέτηση των όρων της συμφωνίας εκεχειρίας.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι ένοπλες δυνάμεις ανταρτών έχουν μπλοκάρει την επιχείρηση εκκένωσης σε δύο φιλοκυβερνητικές πόλεις της Συρίας, οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ πυρά φέρονται να δέχθηκαν κάποια από τα πούλμαν που μεταφέρουν αμάχους και αντάρτες μακριά από το ανατολικό Χαλέπι. Από την Τρίτη έχουν εγκαταλείψει την πόλη τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι, αλλά τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50.000 άμαχοι εγκλωβισμένοι στις περιοχές που ελέγχονταν από τις δυνάμεις των ανταρτών.

Ο Άσαντ σταμάτησε την επιχείρηση εκκένωσης αμάχων στο Χαλέπι

Ο συριακός στρατός, με τη στήριξη της Ρωσίας, έχει ανακαταλάβει σχεδόν το σύνολο του Χαλεπίου.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μεταδίδει ότι οι αντάρτες προσπαθούν να πάρουν μαζί τους ορισμένους αμάχους ως ομήρους. Πρακτορείο το οποίο συνδέεται με τη λιβανική, σιιτική μουσουλμανική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από το Ιράν και πολεμά δίπλα στο καθεστώς Άσαντ κατά των κυρίως σουνιτών μουσουλμάνων Σύρων ανταρτών ανέφερε ως βασικό λόγο για την προσωρινή κατάρρευση του μηχανισμού εκκένωσης το ζήτημα των δύο σιιτικών χωριών στο Ιντλίμπ, Φούα και Κεφράγια.

Ο Άσαντ σταμάτησε την επιχείρηση εκκένωσης αμάχων στο Χαλέπι

Η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ελίζαμπεθ Χοφ, μιλώντας από τηλεφώνου σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, τόνισε ότι η εντολή να σταματήσει η εκκένωση δόθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένος λόγος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ