Κοσμος

Ερυθρός Σταυρός: Έτοιμος να βοηθήσει στην απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι

Θα αναλάβει δράση ως ουδέτερος ενδιάμεσος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333747-692144.jpg
απε - epa

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση ως ουδέτερος ενδιάμεσος στην διαδικασία της απομάκρυνσης όσων ανθρώπων απομένουν στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπιού, που διαπραγματεύονται διάφορα μέρη, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Κρίστα Άρμστρονγκ, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, σημείωσε ότι «προς το παρόν, τα διάφορα μέρη ακόμη συζητούν για τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας και το πώς θα τεθεί σε εφαρμογή. Ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί και ότι--κάτι ακόμη σημαντικότερο--ότι θα συμπεριλάβει την προστασία των αμάχων».

Η Άρμστρονγκ πρόσθεσε ότι «εάν εκπληρώνονται οι βασικές ανθρωπιστικές προϋποθέσεις, και εάν όλα τα μέρη το εγκρίνουν, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε ως ένας ουδέτερος ανθρωπιστικός ενδιάμεσος και να συνδράμουμε τους αμάχους που το έχουν ανάγκη. Κατά συνέπεια προετοιμάζουμε επείγοντα σχέδια για αυτό το ενδεχόμενο, ώστε να μπορέσουμε να δράσουμε γρήγορα εάν απαιτηθεί».

Οι άμαχοι που απομακρύνονται από τις περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού πρέπει να προστατευτούν, όπως και όσοι εξ αυτών επιλέξουν να μείνουν εκεί, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, διευκρινίζοντας ότι η Επιτροπή δεν εμπλέκεται άμεσα στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ