Κοσμος

Ολάντ: Ο φιλελληνισμός ενός αποχωρούντος προέδρου

Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Παυλόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333639-691826.jpg

Σειρά δηλώσεων σε φιλελληνική κατεύθυνση έκανε ο υπό αποχώρηση πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλο, χθες Δευτέρα στο Παρίσι.

Λεπτομερέστερα, ο Ολάντ είπε:

  • Οι Έλληνες «τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Δεσμεύσεις που προβλέπονταν στη συμφωνία. Είναι λοιπόν, απαραίτητο η Ευρώπη να τηρήσει, επίσης, τις δεσμεύσεις της, με τις επιβεβαιώσεις που είναι απαραίτητες και με τις επιπλέον διευκρινίσεις που απαιτούνται»
  • Στο προσφυγικό η Ελλάδα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες αλλά ο μηχανισμός της Ευρώπης μπορεί να βελτιωθεί. «Η Ευρώπη θα συνεισφέρει με την αλληλεγγύη, με τα σημεία εκείνα που θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση, την καταγραφή. Αλλά κι εκεί πρέπει να εργαστούμε μαζί, ώστε ο μηχανισμός που έχει προβλεφτεί, στο πλαίσιο των συμφωνιών μας, να μπορέσει να βελτιωθεί. Την ίδια στιγμή να μπορέσει να υπάρξει και δυνατότητα επιστροφής για όσους δεν έχουν πρόθεση να παραμείνουν στην Ευρώπη» 
  • Οι γαλλικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των συνεργασιών που μπορεί να τους προταθούν ή των διαγωνισμών που μπορεί να προκύψουν, πρέπει να είναι παρούσες στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ