- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
Μάχη μέχρι εσχάτων εναντίον της τρομοκρατίας προανήγγειλε ο Ερντογάν
Η κουρδική αποσχιστική οργάνωση «Γεράκια του Κουρδιστάν» (TAK), η οποία προέρχεται από τις τάξεις του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, το βράδυ του Σαββάτου, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους και τον τραυματισμό άνω των 150.
Η οργάνωση δρα από το 2006 και οι αναλυτές ερίζουν για το κατά πόσον βρίσκεται σε αντίθεση με την ηγεσία του PKK ή χρησιμοποιείται από αυτήν για ενέργειες για τις οποίες το κουρδικό αντάρτικο δεν θέλει να αναλάβει απευθείας την ευθύνη, κυρίως για βομβιστικές ενέργειες.
Για την Τουρκία, PKK, ΤΑΚ και Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της βόρειας Συρίας είναι μία και η αυτή οργάνωση, υπό την ηγεσία του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις τουρκικές φυλακές από το 1999.
Στην ανακοίνωσή τους, τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» σημειώνουν ότι δύο μαχητές τους έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση κοντά στο στάδιο της Μπεσίκτας, το Σάββατο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε εξάλλου την Κυριακή το απόγευμα σύσκεψη υπουργικών στελεχών και ανώτατων στελεχών των μηχανισμών ασφαλείας του τουρκικού κράτους για την εξέταση της κατάστασης, μετά το τρομοκρατικό πλήγμα στην Κωνσταντινούπολη.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε κηρύξει μάχη μέχρι εσχάτων εναντίον της τρομοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε «δείξει» νωρίτερα το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ως υπεύθυνο για την τρομοκρατική επίθεση. «Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι οι εκρήξεις ήταν έργο του ΡΚΚ», είχε υπογραμμίσει.
Κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο νοσηλεύoνται αρκετοί εκ των τραυματιών, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η επίθεση συνιστά «ευκαιρία» για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να εντατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.