Κοσμος

Λιντσάρησαν παιδόφιλο τρομπετίστα μέσα σ΄ εκκλησία

Οι λεπτομέρειες μιας διπλά αντριχιαστικής ιστορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332994-690342.jpg

Ένας τρομπετίστας και δάσκαλος μουσικής, που είχε καταδικαστεί παλιότερα για κακοποίηση νηπίων, λιντσαρήστηκε μέχρι θανάτου από γονείς-εκδικητές την ώρα που συμμετείχε σε συναυλία μέσα σε μια εκκλησία, σε προάστιο του Μπουένος Αϊρες.

Λεπτομερέστερα, ο 42άχρονος Μαρσέλο Φαμπιάν Πέκολο που έπαιζε τρομπέτα στην μπάντα του δήμου Μορόν και δίδασκε μουσική, είχε καταδικαστεί το 2010 σε 30ετή κάθειρξη για την κακοποίηση πέντε νηπίων, αλλά η ποινή του μειώθηκε και αποφυλακίστηκε το 2014. Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις (φωτογραφία). 

Την προηγούμενη εβδομάδα, γονείς και κηδεμόνες των θυμάτων του έκαναν εισβολή στον καθεδρικό ναό του Μοράν, την ώρα της συναυλίας της τοπικής μπάντας, φωνάζοντας «Ένας παιδεραστής και βιαστής στο ναό, παίζει σε αυτή την ορχήστρα!». Στη συνέχεια έπιασαν τον Πέκολο που προσπαθούσε να ξεφύγει και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, ένας μάλιστα με την ίδια την τρομπέτα του.

Ο Χόρχε Όστερχελδ, ο παπάς της εκκλησίας, είπε σε τοπικά ΜΜΕ: «Όταν έφτασα εγώ,  αυτοί έφευγαν. Όταν ήρθε  η αστυνομία και τα ασθενοφόρα, ο Πέκολο ήταν σε άθλια κατάσταση. Έπεσε σε κώμα και πέθανε την Παρασκευή. Λένε (σ.σ. οι γονείς) ότι πήραν το νόμο στα χέρια τους, αλλά αυτό που έκαναν ήταν πράξη εκδίκησης, ήταν φόνος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ