- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
6,4 Ρίχτερ χτύπησαν την Ινδονησία - τουλάχιστον 26 νεκροί
Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων
Τουλάχιστον 25 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,4 ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 5:03 π.μ της Τετάρτης (τοπική ώρα), στην Ινδονησία. Οκτώ από τους νεκρούς είναι ανήλικα παιδιά, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές ενώ περίπου 20 σοβαρά τραυματισμένοι, με σπασμένα κόκκαλα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δέχονται ήδη τις πρώτες βοήθειες.
6.8 magnitude earthquake hits #Indonesia, 26 dead & dozens trapped. pic.twitter.com/tmS6c7zFPj
— Aüd™ (@CodeAud) 7 Δεκεμβρίου 2016
Οι πρώτες εικόνες δείχνουν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει και οι αρχές φοβούνται πως σύντομα ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορείως του Ρολότ ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17 χιλιόμετρα. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σωστικά συνεργεία, με την βοήθεια των ντόπιων επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν τραυματίες που κείτονται κάτω από συντρίμμια. Τρεις εκσκαφείς έχουν επιστρατευτεί για την απομάκρυνση των συντριμμιών. Τα τοπικά κανάλια μεταδίδουν πλάνα με διασώστες να μεταφέρουν σορούς μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες.
Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, δίνει συχνά σεισμούς λόγω του Ειρηνικού «δαχτυλιδιού της φωτιάς», ενός τόξωτού δικτύο ηφαιστείων και ρηγμάτων στον πάτο του Ωκεανού. Τον Δεκέμβριο του 2004, ένας σεισμός 9,2 ρίχερ με επίκεντρο λίγο έξω από τη νήσο Σουμάτρα, προκάλεσε τσουνάμι που σκότωσε 230.000 ανθρώπους σε 12 χώρες. Από αυτούς, περισσότεροι από 160.000 ζούσαν στην Ινδονησία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.