Κοσμος

Μέρκελ: Το προσφυγόπουλο την λατρεύει, το κομματικό στέλεχος την αποδοκιμάζει (video)

Η καγκελάριος επιλέγει να αγκαλιάσει το παιδί από το Αφγανιστάν    

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ριχάρδος Β' | Έφη Μπίρμπα | Res Ratio Network 2016-2017

Πόσο διαφορετικά συναισθήματα και αντικρουόμενες αντιδράσεις προκαλεί η μεταναστευτική πολιτική του κυβερνώντος συνασπισμού της Γερμανίας; Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις έζησε από κοντά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε περιφερειακό συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος τη Δευτέρα. Από την μια η κ. Μέρκελ δέχθηκε το «ευχαριστώ» από ένα μικρό αγόρι πραπό το Αφγανιστάν και από την άλλη το κομματικό στέλεχος του CDU ζήτησε την παραίτησή της.

«Με αυτήν την άνευ προηγουμένου φιλελεύθερη μεταναστευτική σας πολιτική μάς έχετε επιβαρύνει με ένα φορτίο από το οποίο δεν θα μπορέσουμε σύντομα να απαλλαγούμε», λέει ο Ούλριχ Σάουερ, κομματικό στέλεχος του CDU απευθυνόμενος στην Καγκελάριο. «Παραιτηθείτε τώρα πριν γίνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά που εσείς έχετε προκαλέσει», συμπληρώνει.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας ακόμη οπαδός του CDU που βοηθά πρόσφυγες, συστήνει στην Άγκελα Μέρκελ τον Έντρις, ένα μικρό προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν. «Θέλω να σας ευχαριστήσω, κ. Μέρκελ», λέει ο μικρός στα γερμανικά. «Είμαι τόσο ευτυχισμένος». Η καγκελάριος, συγκινημένη επαινεί το παιδί για τα γερμανικά του και το ενθαρρύνει να συνεχίσει την εξάσκηση για να τα τελειοποιήσει. Ο Έντρις θέλησε να σφίξει το χέρι της Καγκελαρίου, η οποία δεν του χάλασε το χατίρι. Εξάλλου πλησιάζουν οι εκλογές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ