Κοσμος

«Σομαλός φοιτητής και πρόσφυγας» ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο (video, εικόνες)

Τραυμάτισε 11 άτομα και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332092-688273.jpg

Φοιτητής με καταγωγή από την Σομαλία είναι ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο κατά τη διάρκεια της οποίας 11 άτομα τραυματίσθηκαν. Ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  

«Σομαλός φοιτητής και πρόσφυγας» ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο

Ο 18χρονος Αμντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μια ομάδα πεζών και μαχαίρωσε περαστικούς στο χώρο του πανεπιστημίου, στο οποίο σπουδάζουν τουλάχιστον 60.000 φοιτητές. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση η αστυνομία, η οποία πυροβόλησε θανάσιμα τον δράστη.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Κιμ Τζέικομπς σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας. Στην εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας συμμετέχει και το FBI.  «Μπορούμε να σας πούμε ότι ο ύποπτος ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν.

«Σομαλός φοιτητής και πρόσφυγας» ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο

Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Τζον Κάσιτς, εξέφρασε την ικανοποίηση για άμεση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να «θέσουν υπό τον έλεγχό τους με αποτελεσματικότητα το περιστατικό προτού προλάβει να γίνει μεγαλύτερο κακό». Να σημειωθεί πως το πανεπιστήμιο εγκαίρως προειδοποίησε για την παρουσία στους χώρους του ενός «ενόπλου» καλώντας τους φοιτητές και το προσωπικό να βρουν καταφύγιο. Η κατάσταση συναγερμού άρθηκε στο, αλλά τα μαθήματα ανεστάλησαν στο πανεπιστήμιο του Οχάιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY