- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τριήμερο πένθος στην Β. Κορέα για τον Φιντέλ Κάστρο
Ελάχιστος φόρος τιμής στον στενό φίλο» και πιστό σύμμαχο στη μάχη κατά των ΗΠΑ
Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας κηρύσσει τριήμερο πένθος για να αποτίσει φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο, τον «στενό φίλο» και πιστό σύμμαχο στη μάχη κατά των ΗΠΑ.
Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες προς τιμή του «πατέρα της κουβανικής επανάστασης» που πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών. Πάντως οι διμερείς σχέσεις Πιονγκγιάνγκ-Αβάνας ήταν πιο θερμές στα λόγια παρά στην πραγματικότητα.
Η επίσημη εφημερίδα του κράτους δημοσιεύει φωτογραφίες από το μετρό της Πιονγκγιάνγκ, όπου επιβάτες είχαν συγκεντρωθεί γύρω από μια βιτρίνα στην οποία είχε τοποθετηθεί η νεκρολογία του Κάστρο. Το κείμενο συνοδευόταν από μια φωτογραφία που δείχνει τον γενειοφόρο «επαναστάτη» με στρατιωτική στολή και υπενθυμίζει την επίσκεψη του Κουβανού ηγέτη στη Βόρεια Κορέα το 1986, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον ιστορικό ηγέτη της χώρας Κιμ Ιλ-Σουνγκ.
Ο Κουβανός ηγέτης είχε τιμηθεί με τον τίτλο του «ήρωα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας» ως ανταμοιβή για τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις και να «πολεμήσει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά των ΗΠΑ και του ιμπεριαλισμού».
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν απηύθυνε συλλυπητήριο μήνυμα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του «κομαντάντε», κάνοντας λόγο για έναν «στενό φίλο και σύντροφο». Αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα αναχώρησε σήμερα για την Αβάνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.