Κοσμος

Δυστυχώς! Δεν γίναμε εκατομμυριούχοι με τη διαθήκη του Mr. Corona

Οι κάτοικοι του μικρού ισπανικού χωριού διαψεύδουν την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331873-687768.jpg

Ο ιδρυτής της διάσημης μπίρας Corona Αντονίνο Φερνάντες δεν άφησε από 2 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε κάτοικο του χωριού του. Οι περίπου 80 συγχωριανοί του εκλιπόντος επιχειρηματία διαψεύδουν την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και αναπαράχθηκε από μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και πρακτορεία όπως το BBC, Independent, Associated Press κ.ά..

Δεν γίναμε εκατομμυριούχοι μετά τη διαθήκη του Mr. Corona

Οι κάτοικοι του χωριού Θερεθάλες δελ Κονδάδο εξηγούν ότι δεν πήραν στα χέρια χρήματα, αλλά ότι ο κ. Φερνάντες άφησε ως διαθήκη ένα μεγάλο ποσό στο χωριό για να διατεθεί για την αποκατάσταση κτιρίων, εκκλησιών, για την ανέγερση πολιτιστικών κέντρων κ.ά..

«Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια. Δεν είμαστε εκατομμυριούχοι», λέει η Λουσία Αλαέχος από το πολιτιστικό κέντρο Fundación Cerezales Antonino y Cinia, το οποίο ιδρύθηκε με χρήματα του ιδρυτή της μπίρας. «Κάποιος δημοσιογράφος κάτι δεν κατάλαβε σωστά και η ιστορία διογκώθηκε και ξέφυγε από κάθε έλεγχο», συμπληρώνει.

Δεν γίναμε εκατομμυριούχοι μετά τη διαθήκη του Mr. Corona

Ο Mr. Corona πέθανε τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών. Γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια, στο μικρό χωριό της βόρειας Ισπανίας και είχε άλλα 12 αδέρφια. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στα 14, επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα δίδακτρα.

Ο Φερνάντες έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, όταν ήταν 32 ετών, αφού προηγουμένως είχε μεταναστεύσει στο Μεξικό το 1949. Έγινε ιδρυτής της μπίρας Corona και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την επιτυχία της ως τη δεύτερη πιο δημοφιλής εισαγόμενη μπίρα στις ΗΠΑ και πιο δημοφιλής μπίρα στο Μεξικό. Έχει δημιουργήσει μια σειρά από φιλανθρωπικές οργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια. Μία από αυτές είναι η Soltra, η οποία προσφέρει εργασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια παρόμοια εταιρεία ιδρύθηκε με το όνομα της συζύγου του στην μεξικανική πολιτεία της Πουέμπλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ