Κοσμος

Γαλλία: Προηγείται ο Φιγιόν στις εκλογές των Ρεπουμπλικάνων

Παραδέχτηκε την ήττα του ο Νικολά Σαρκοζί και αποκάλυψε τη στάση του στο δεύτερο γύρο 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν εμφανίζει σαφές προβάδισμα, της τάξης του 44,1%,  για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 75% των εκλογικών κέντρων.

Ακολουθούν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ με 28,2% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με 21%, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι καταλαμβάνουν ποσοστά μικρότερα του 3% έκαστος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις κάλπες της γαλλικής κεντροδεξιάς για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας το 2017, προσήλθαν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πολίτες.

Τον Φρανσουά Φιγιόν θα στηρίξει ο Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο

Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προέβη σε δημόσια παραδοχή της ήττας του και ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο.  Ο Όπως τόνισε, αισθάνεται πιο κοντά στον Φρανσουά Φιγιόν από ότι στον Αλέν Ζιπέ, που θα είναι ο ανθυποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε συναισθηματικά φορτισμένος πως απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής και ευχήθηκε «καλή τύχη στη Γαλλία».