Κοσμος

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Νέα Ζηλανδία

95 χιλιόμετρα από το Κράισττσερτς που είχε χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο το 2011

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Νέα Ζηλανδία. Αμερικανοί αξιωματούχοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται περίπου 95 χιλιόμετρα από το Κράισττσερτς. Πρόκειται για την πόλη που χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό το 2011 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 185 άνθρωποι. Η ίδια δόνηση των 7,4 μετρήθηκε σε 6,6 βαθμούς από το Geonet, το γεωφυσικό παρατηρητήριο της Νέας Ζηλανδίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. 

Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας προειδοποιεί με μήνυμα στο Twitter ότι υπάρχει φόβος για τσουνάμι για τους κατοίκους  της ανατολικής ακτής του Νότιου Νησιού και θα θα πρέπει να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη. «Ολόκληρο το σπίτι κουνήθηκε σαν φίδι και μερικά πράγματα έσπασαν, το ηλεκτρικό κόπηκε», δήλωσε στον Radio New Zealand από την κατοικία της στην Τακάκα, κοντά στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού, μια γυναίκα που είπε ότι ονομάζεται Ελίζαμπεθ.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο επονομαζόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» την τεράστια σεισμογενή ζώνη που περικλείει τον Ειρηνικό ωκεανό.