- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Χίλαρι Κλίντον κατηγορεί το FBI για την ήττα της
«Δεν είναι ο πρόεδρός μου», λένε χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνοντας κατά του Τραμπ
Η Χίλαρι Κλίντον επέρριψε ευθύνες στον επικεφαλής του FBI και στις παρεμβάσεις του για την ήττα της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών, Τζέιμς Κόμεϊ, ανακοίνωσε τη διενέργεια νέας έρευνας για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τότε υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία. Σύμφωνα με την Χίλαρι Κλίντον αυτή η παρέμβαση έβαλε φρένο στο μομέντουμ της προεκλογικής της εκστρατείας. Αυτά ειπώθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία της υποψήφιας των Δημοκρατικών με κορυφαίους χορηγούς του κόμματος, η οποία διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις σε πόλεις των ΗΠΑ κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν είναι ο πρόεδρός μου» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα των περίπου 2.000 Νεοϋορκέζων που διαδήλωσαν μπροστά στον ουρανοξύστη-πύργο ιδιοκτησίας του νέου Αμερικανού προέδρου στη Νέα Υόρκη.
Ογκώδεις πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο και στο Λος Άντζελες, με αρκετούς πολίτες να κρατούν σημαίες των ΗΠΑ και του Μεξικού. Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να αναγείρει ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών - με δαπάνη μάλιστα, της μεξικανικής κυβέρνησης - προκειμένου να ανακοπούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές.
«Η εκλογή Τραμπ αποτελεί ένα "χτύπημα" για εμένα» δηλώνει στο Reuters, μία 46χρονη μετανάστρια από τη Νότια Αφρική. «Πρέπει να κρατήσουμε την Αμερική, ζωντανή» σπεύδει να προσθέσει. Οι πορείες σ’ όλη τη χώρα ήταν ειρηνικές, με εξαίρεση το Πόρτλαντ, όπου σημειώθηκε μικρής κλίμακας ένταση.
«Πέσαμε»
Η Χίλαρι Κλίντον, διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της διακυβέρνησης Ομπάμα από το 2009 έως το 2013. Στις 28 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του FBI ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι η υπηρεσία διενεργεί έρευνα για μια σειρά νέων email που εστάλησαν ή ελήφθησαν από την κ. Κλίντον. Στην ουσία ξανάνοιξε μια υπόθεση που είχε κλείσει τον Ιούλιο και είχε απαλλάξει την υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος. Στις 6 Νοεμβρίου ο κ. Κόμεϊ ανακοίνωσε με δεύτερη επιστολή του ότι το FBI θα μείνει συνεπές στο αρχικό του πόρισμα πως δεν συντρέχει λόγο για απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον. «Είναι πολλοί οι λόγοι μιας αποτυχημένης εκλογικής εκστρατείας», είπε η κ. Κλίντον και πρόσθεσε, «η δική μας ανάλυση δείχνει ότι χάσαμε το μόμεντουμ εξαιτίας της επιστολής του Κόμεϊ διότι δημιούργησε ένα κλίμα αμφιβολιών που τελικά αποδείχθηκαν αβάσιμες, ανεδαφικές. Πέσαμε, και έπρεπε να πιέσουμε καταστάσεις για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, το προβάδισμά μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.