Κοσμος

Να στείλει 3 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη απειλεί ο Ερντογάν

Θέλει βίζα και χρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330477-683982.jpg

Να στείλει στην Ευρώπη τρία εκατομμύρια πρόσφυγες απειλεί ο Ερντογάν, ο οποίος έχει δώσει τελεσίγραφο έως το τέλος του χρόνου για να εφαρμοστεί η ελεύθερη βίζα για τους Τούρκους πολίτες, ενώ ζητά και 6 δις ευρώ από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό.

«Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες αυτοί μπορεί να κατευθυνθούν στην Ευρώπη. Όταν εμείς φιλοξενούμε εδώ τρία εκατ. πρόσφυγες, η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Τουρκία. Εάν αυτοί οι πρόσφυγες ξεκινήσουν προς την Ευρώπη, η Ευρώπη δεν θα ξέρει τι να κάνει» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο Al Jazeera, προσθέτοντας ότι «υπήρξε υπόσχεση ότι θα έδιναν τρία δισ. ευρώ, θα ακολουθούσαν άλλα τρία δισ. ευρώ, αλλά μέχρι σήμερα έχουμε λάβει 250-300 εκατ.». Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι δαπάνες της χώρας του για τους πρόσφυγες είναι περίπου 26-27 δισ. δολάρια. 

Την ίδια ώρα, οι σχέσεις Άγκυρας και Βρυξελλών βρίσκονται σε ένα από τα χειρότερα επίπεδα, ενώ πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν κάνει λόγο για οπισθοδρόμηση όσον αφορά τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ. Παράλληλα, ευρωπαϊκές χώρες πιέζουν για αναστολή της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.