Κοσμος

H γερμανική δικαιοσύνη ερευνά το facebook

Μετά από καταγγελία για «υποκίνηση μίσους» εναντίον του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329884-682414.jpg
EPA/LUONG THAI LINH

Έρευνα σε προκαταρκτικό στάδιο εναντίον του facebook ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η γερμανική δικαιοσύνη ανταποκρινόμενη σε καταγγελία που έγινε για «υποκίνηση μίσους» εναντίον του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογικού κολοσσού.  

Αιτία είναι η μη συνεργασία του facebook για την απομάκρυνση σχολίων ρατσιστικού περιεχομένου που αναρτώνται στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως εξήγησε ο Φλόριαν Βίντζιλ, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου, που έχει αναλάβει την υπόθεση το ζήτημα είναι «να εξετάσει αν μπορεί να εντοπιστεί μια ποινικά κολάσιμη πράξη» και αν «το γερμανικό δίκαιο μπορεί να εφαρμοστεί» σε μια τέτοια υπόθεση΄.

Η απόφαση για τη δικαστική έρευνα ελήφθη προκειμένου  να εξεταστεί αν είναι δυνατό να ασκηθεί δίωξη «για υποκίνηση μίσους», έπειτα από καταγγελία του Γερμανού Τσαν-γιο Γιουν, κατοικοεδρεύοντα στη Βαυαρία, εναντίον κυρίως του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και εννέα ακόμα στελεχών του Facebook.

Ο Γερμανός δικηγόρος χαιρέτισε τη διεξαγωγή της έρευνας από τις αρχές, καθώς στο παρελθόν η γερμανική δικαιοσύνη είχε απορρίψει αντίστοιχο αίτημά του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.