Κοσμος

WSJ: Προβάδισμα 4 μονάδων για την Κλίντον

Νέα δημοσκόπηση δύο ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφει δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ειδικότερα η Χίλαρι Κλίντον λαμβάνει ποσοστό 44%, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 40%, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον 6% και η οικολόγος Τζιλ Στάιν 2%.

Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC, η Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται να προηγείται για την προεδρία των ΗΠΑ έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ με πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Η δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή δίνει ποσοστό 48% στη Χίλαρι Κλίντον, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθεί με 43%.

Πενς: Θα αποδεχτούμε «ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα»

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ θα αποδεχτεί ένα «ξεκάθαρο αποτέλεσμα» στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όπως δήλωσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αντιπροεδρία, Μάικ Πενς.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox την Κυριακή, τόνισε πως και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν σε ένδικα μέσα αν το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο.